Air Europa Lineas Aereas

Air Europa

Air Europa ( UX ), opgericht in 1986, is de luchtvaartmaatschappij van de Spaanse toeristische groep Globalia Corporacion Empresarial S.A, eigenaar onder andere van de reisbureauketen Halcon viajes, Viajes Equador, Pepe cars rent-a-car en van de handling agent GroundForce.

In het afgelopen jaar vervoerde Air Europa 9 miljoen passagiers, wat het qua omzet tot de grootste toeristische organisatie van Spanje maakt.

SkyTeam

Air Europa is een volwaardig lid van de Sky Team alliantie en gebruikt als Frequent Flyer Programma het spaarprogramma, Flying Blue van Air France/KLM. Tevens kunnen de Business class passagiers van Air Europa op Schiphol gebruik maken van de KLM Crown Lounges.

Air Europa is de enige Spaanse airline die deelneemt aan het programma Aire van de FAA ontworpen om besparing in energieverbruik en vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen te bevorderen.

In 2011 heeft ATMOSFAIR ( Duitse carbon offset gesticht ) UX gerangschikt als de meest efficiënte luchtvaartmaatschappij wereldwijd op het gebied van CO2-uitstoot op korte afstandsvluchten.

Netwerk Air Europa

UX ( Air Europa ) vliegt twee keer dagelijks tussen Amsterdam en Madrid en vandaar uit naar tientallen bestemmingen binnen en buiten Spanje. Vanuit Madrid zijn er dagelijkse verbindingen naar, onder andere, de Balearen en Canarische Eilanden , Buenos Aires, Salvador de Bahia , Lima , Santa Cruz de la Sierra, Caracas, New York, Havana, Cancun, Punta Cana en Santo Domingo, Montevideo, vliegt Air Europa sinds 3 juni 2013 drie keer per week aan. De volgende bestemming die UX zal opnemen in haar routenet is Sao Paulo (Brazilie) met een frequentie van vijf vluchten per week.

Vloot en Vlootvernieuwingsplannen

Op de route Madrid-Amsterdam-Madrid vliegt Air Europa (UX ) met Boeings 737-800 waarvan Air Europa, er sinds april 2012, 3 vliegtuigen met de nieuwste Sky Interior in haar vloot heeft.

Ook is UX de eerste Spaanse luchtvaartmaatschappij die gebruik gaat maken van de Dreamliner ( 8 toestellen vanaf 2016 met optie voor nog eens 8 ), een vliegtuig die met zijn nieuwe motoren, lichte carbocomposiet materialen en aerodynamische elementen niet alleen zuiniger is ( tot 20% minder brandstof gebruik en minder koolstofuitstoot en andere emissies ) maar ook stiller en daardoor veel confortabeler voor de passagiers. Air Europa vloot : 10 Airbus A330-200 / 21 Boeing 737-800 / 11 Embraer 195.

Service on Board

Alle Air Europa langeafstandsvluchten hebben full service onboard zowel in Business als in Economy class. Op de Europese vluchten is er in Economy class een veelzijdig assortiment van maaltijden en dranken te krijgen tegen betaling. In de Business class cabine wordt op alle vluchten van de routenetwerk van Air Europa full service aangeboden.

Mis geen enkele promotie!

Boek je vliegtickets op BudgetAir.be

Vliegtickets voor
elk budget

Simpel
24/7 online

Nederlandstalige
service

Snel, veilig
en eenvoudig