Turkish Airlines

Informatie over Turkish Airlines

Turkish Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije. Ze geniet al jarenlang van een sterke reputatie dankzij haar uitstekende service en uitgebreide bestemmingslijst. Voor drie opeenvolgende jaren (2011, 2012 en 2013) won Turkish Airlines de Europe’s Best Airline award van Skytrax.

Turkish Airlines bestemmingen

De slogan van Turkish Airlines is ‘Globally Yours’. Het is dan ook geen verrassing dat de vluchten van Turkish Airlines wereldwijde bestemmingen hebben. Met 238 luchthavens in meer dan 100 landen is Turkish Airlines de vierde grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld op het vlak van het aantal bestemmingen. De kans is dus groot dat je een passende Turkish Airlines vlucht vindt voor je reis. Dankzij dit uitgebreide aanbod zijn Turkish Airlines tickets erg populair bij Europese en intercontinentale reizigers. Vorig jaar vervoerde de luchtvaartmaatschappij ongeveer 39 miljoen passagiers. Om al deze reizigers veilig ter plaatse te krijgen, bouwde Turkish Airlines een vloot van maar liefst 233 toestellen uit. Belgische Turkish Airlines vluchten vertrekken vanuit Zaventem.

Soorten Turkish Airlines tickets

De meest budgetvriendelijke vliegtickets van Turkish Airlines vind je in de economy class. Afhankelijk van de vluchtduur krijg je een koude of warme maaltijd aangeboden. Op intercontinentale vluchten heeft elke passagier bovendien een persoonlijk entertainmentsysteem.

Reizigers die meer beenruimte, uitgebreidere catering en een moderner entertainmentsysteem willen zonder de hoge kostprijs van een business class ticket, kunnen voor de comfort class kiezen. Dankzij deze extra’s arriveer je zonder stress op je eindbestemming. In de business class wordt alles naar een hoger niveau getild. Passagiers met een business class ticket van Turkish Airlines kunnen zich aan nog meer luxe en comfort verwachten. Toegang tot de exclusieve lounges, gepersonaliseerde maaltijden en uiterst comfortabele zitplaatsen zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen van deze reisklasse.

Check-in

Er zijn drie manieren om je Turkish Airlines vliegticket te valideren. Eerst en vooral is er de online check-in. Deze kan je 24 uur tot 90 minuten voor vertrek gebruiken. Als er geen computer in de buurt is, kan je nog steeds inchecken via de balie in de luchthaven. In sommige luchthavens, zoals Amsterdam, is er bovendien een self-service kiosk.

Toegelaten bagage

Het maximumgewicht van ruimbagage op de vluchten van Turkish Airlines bedraagt 20kg (30kg voor business class reizigers). Daarnaast mag je een stuk handbagage van maximum 8kg meenemen. Business class reizigers mogen dit aantal verdubbelen

Turkish Airlines app

Tegenwoordig heeft bijna elke luchtvaartmaatschappij een smartphone applicatie. Met deze app kan je Turkish Airlines tickets aankopen, inchecken, je vluchtinformatie bijhouden, airmiles sparen en veel meer. Een niet te missen app voor elke Turkish Airlines passagier!

Mis geen enkele promotie!

Boek je vliegtickets op BudgetAir.be

Vliegtickets voor
elk budget

Simpel
24/7 online

Nederlandstalige
service

Snel, veilig
en eenvoudig