Een paar tips voor een succesvolle Bangkok reis

Krung Thep

Één van de meest fascinerende hoofsteden in Azië moet toch wel de hoofdstad van Thailand zijn.
Bij de locals beter bekend als “Krung Thep” wat een afkorting is van de langste stadsnaam ter wereld. Hou je vast: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahinthara Yutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amonphiman Awatansathit Sakkathattiya Witsanukamprasit. Maar ook gekend als Stad van de Engelen. Of gewoon Bangkok ;-)

Toegegeven: de eerste indruk kan overweldigend zijn. De hitte, de smog, de chaos, de verkeersdrukte, 15 miljoen inwoners en enorm veel toeristen... Niet de ideale combinatie als je jetlagged toekomt. Tip: rust even uit voor je de stad intrekt.

In ieder geval is het een schatkist van dingen om te ontdekken. Je kijkt er je ogen uit. Adembenemende tempels, overdekte markten, idyllische plekjes die je alleen per boot kunt bereiken, shoppingparadijzen, een eindeloos aanbod aan lekker eten en drinken, een opwindend nachtleven, … Alleen verveling staat hier niet op het menu.

Begint het al te kriebelen om Bangkok te ontdekken? Super! Hieronder geven we nog wat tips mee!

Wanneer ga je best?

Net zoals in de meeste tropische landen zijn er vier seizoenen: een droge periode, een overgangsperiode, de regenperiode en nog een overgangsperiode. De droge periode is van december tot en met februari en wordt gekenmerkt door hoge temperaturen en erg veel zon. Deze periode is het hoogseizoen in Thailand. Van maart tot mei is het tropisch warm in Bangkok, tot 38°C, vaak drukkend. Let wel, ‘s nachts kan het vrij koud worden.Het regenseizoen - ook ‘groen seizoen’ genoemd - loopt van juni tot oktober. Dan is het best zonnig, met nu en dan een groot knetterend onweer. Langer dan 3 uur per dag regent het zelden.

Hoe vind je je weg in hoofdstad Bangkok?

Eén duidelijk stadscentrum zoals wij dat kennen is er niet in Bangkok. Gelukkig heb je wel een goede handlanger om je te oriënteren: de rivier die door de stad loopt, de Chao Phraya. De kans is groot dat je ten oosten van de rivier zult belanden als je bezienswaardigheden zoals het Groot Paleis, het National Museum en de tempels gaat bekijken en de échte sfeer wilt opsnuiven. Het oude centrum ligt in een kronkel van de rivier, in de wijken Dusit, Ko Rattanakosin, Banglamphu (Khao San Road) en Chinatown.

Modern Bangkok omvat de stadsdelen Siam, Silom, Pratunam en Sukhumvit. Hier vind je wolkenkrabbers, moderne shoppingcentra American style en trendy clubs. Aan de westelijke rivieroever vind je Thonburi, een stad ouder dan Bangkok, met veel typische kanalen en de sfeer van een dorp. Heerlijk om te verkennen vanop de fiets.

Goed om te weten: adressen in Bangkok bestaan vaak uit de naam van een hoofdstraat en het nummer van een zijstraatje (‘soi’).

Hoe je te verplaatsen in Bangkok?

Het moet gezegd: Bangkok is énorm. Alles te voet? Vergeet het maar. Als je het maximum wilt halen uit je verblijf, moet je je transportmiddelen goed uitkiezen. Je eerste aankoop bij aankomst is dan ook: een gedetailleerde kaart van de stad met alle bus- en metrolijnen. Zo kun je ook je bestemming op de kaart tonen aan de chauffeur van een tuk-tuk of taxi. Neem een kaartje mee met de gegevens van je hotel, dan geraak je ook weer terug.

Tips: neem de Sky Train (luchtmetro) die over de stad gaat, voor de sensatie. Snel, praktisch, eenvoudig en niet duur. En neem minstens één keer de tuk-tuk, een scooter op drie wielen met een roekeloze chauffeur. Een ervaring! Ook echt Bangkok is de boot nemen.

Zo, dit waren enkele van onze tips voor een goede reis naar Bangkok.

*Vanafprijzen per persoon in euro voor retourvlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. dossierkosten (max. € 10,90). Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie!

Boek je vliegtickets op BudgetAir.be

Vliegtickets voor
elk budget

Simpel
24/7 online

Nederlandstalige
service

Snel, veilig
en eenvoudig