Hoe gekker het design, hoe beter!

Vliegtuigdesigns

De meeste vliegtuigen zijn op zichzelf al groot en imposant, maar er zijn ook vliegtuigmaatschappijen die nog een stapje verder gaan. We hebben daarom de 10 meest indrukwekkende vliegtuigdesigns even voor je op een rijtje gezet en daarnaast kun je ook zien hoe je de meeste kans maakt om in deze vliegtuigen terecht te komen.

10 indrukwekkende vliegtuigdesigns

#1 Icelandair

Wie zegt dat je naar het noorden moet afreizen voor het noorderlicht als er een vliegtuig bestaat die het noorderlicht laat rond vliegen? Het leuke aan de 'Hekla Aurora' van Icelandair is dat het noorderlicht thema zich niet alleen beperkt tot de buitenkant, van binnen wordt het vliegtuig verlicht met sfeerverlichting die het noorderlicht nabootst! De naam is ontstaan uit een combinatie van de traditionele meisjesnaam 'Hekla', tevens ook de naam van een bekende vulkaan in Ijsland, en Aurora die verwijst naar het noorderlicht.

View this post on Instagram

A post shared by Icelandair (@icelandair) on

#2 Rossiya Russian Airlines

Over indrukwekkend gesproken! Als je nog niet onder de indruk was van een landend vliegtuig wat dacht je dan van een landende tijger? Rossiya Russian Airlines heeft de 'Tigrolet' (Tigerplane) ontworpen om aandacht te trekken voor het uitsterven van bedreigde diersoorten en aandacht trekken doet hij zeker.

View this post on Instagram

A post shared by Alexander Samsonov (@alexs0900) on

#3 Air New Zealand

Ben je fan van The Hobbit dan ben je vast wel bekend met de draak Smaug, een van de belangrijkste figuren in deze trilogie. Deze films zijn net als Lord of the Rings allemaal opgenomen in Nieuw-Zeeland. Het is dan ook geen wonder dat Air New Zealand in de aanloop van het tweede deel van de trilogie, The Desolation of Smaug, dit design presenteerde. Durf jij het hol van de draak te betreden?

View this post on Instagram

A post shared by CCPT DominusLux (@phoenixvirtualflight) on

#4 Brussels Airlines

Wie van feesten houdt is vast wel bekend met Tomorrowland, en wie bekend is met Tomorrowland is misschien ook wel bekend met dit vliegtuigdesign. Brussels Airlines organiseert ondertussen al zeven jaar verschillende partyflights naar het festival. Sinds 2017 behoort Amare ook tot de vloot. De naam staat voor eenheid, vriendschap en liefde. Ook hier beperkt het design zich niet alleen tot de buitenkant, de cabine is bekleed met sfeerverlichting en voorzien van een speciale muziekinstallatie. Weer eens wat anders dan een partybus.

View this post on Instagram

A post shared by Wouter Cooremans BRU PlanePics (@ebbrplanespotter) on

#5 Caribbean Airlines

Misschien wat minder uitgesproken dan zijn voorgangers in deze lijst, maar Caribbean Airlines bewijst met de kolibrie op de staart dat een wit vliegtuig meer kan zijn dan alleen een vlag of de naam in het design!

View this post on Instagram

A post shared by Caribbean Airlines (@iflycaribbean) on

#6 Frontier Airlines

Caribbean Airlines is overigens niet de enige, als je kijkt naar de vloot van Frontier Airlines dan lijkt het misschien net alsof je een een documentaire van Planet Earth zit te kijken. Ieder vliegtuig van Frontier Airlines heeft namelijk een ander dier op zijn staart!

View this post on Instagram

A post shared by Frontier Airlines (@flyfrontier) on

#7 Nok Air

De meeste vliegtuigmaatschappijen geven één of een aantal vliegtuigen een speciaal design mee, maar Nok Air is wat radicaler. Deze airline uit Thailand heeft namelijk voor ieder vliegtuig een uniek design bedacht met als basis een cockpit voorzien van een eendensnater. En zeg nou zelf, als je in dit vliegtuig stapt, begin je altijd met een goed humeur aan jouw reis.

View this post on Instagram

A post shared by 🏞 PLUS (@num_plus) on

#8 All Nippon Airways

Nog een ode aan een van de bekendste film reeks ter wereld, Star Wars. In 2015 verscheen er na een gat van tien jaar weer een nieuw Star Wars film. All Nippon Airways vliegt sinds 2015 met maar liefst drie vliegtuigen waarvan het design gebaseerd is op een ruimteschip uit de film reeks. 'May the air be with you'.

View this post on Instagram

A post shared by USA TODAY Travel (@usatodaytravel) on

#9 EVA Air

Sommige Airlines gaan nog een stapje verder dan het vliegtuigdesign van buiten (en van binnen) aanpakken, EVA Air is zo'n airline. Met maar liefst vijf vliegtuigen en meerder check-in balies in Hello Kitty stijl zorgt deze Airline voor een onvergetelijke vlucht. Een boardingpass met Hello Kitty op de achtergrond, fruit in de vorm van een Hello Kitty kopje en ga zo maar even door. Je kunt het zo gek niet bedenken, of deze airline heeft het.

View this post on Instagram

A post shared by James YoungKyun Shin (@lsg_aviation) on

#10 Alaska Airlines

Standaard staat er een eskimo op de staart van de vliegtuigen van Alaska Airlines, maar sinds 2012 bewijst de airline dat ook vissen kunnen vliegen! Het vliegtuig is beschilderd met een enorme zalm die dient als promotie voor wilde en duurzame zee en schaaldieren. Misschien toch even de hengel uit de kast pakken?

View this post on Instagram

A post shared by Alaska Airlines (@alaskaair) on

Hoe kom ik in deze vliegtuigen terecht?

We snappen dat je nu nog maar één vraag hebt: hoe kom ik in deze vliegtuigen terecht? We hebben daarom voor ieder vliegtuig even opgezocht waar je dit kan vinden zodat jij je straks van heel dichtbij kan laten verwonderen!

 • Icelandair
  Icelandair heeft een pagina met de aankomst- en vertrekdata van de Hekla Aurora, zo kun je precies zien wanneer je jouw vlucht moet boeken.
 • Rossiya Russian Airlines
  Om een vlucht te maken met de Tigrolet heb je een beetje geluk nodig, je maakt in ieder geval de meeste kans als je naar het verre oosten reist met Rossiya Russian Airlines. De Tigrolet vliegt namelijk voornamelijk hier naar toe.
 • Air New Zealand
  Wie in het hol van de draak wilde stappen moeten we helaas teleurstellen, het vliegtuigdesign werd vooral gebruikt voor promotionele doeleinden en is daarna helaas weer opnieuw bespoten in de originele kleurstelling.
 • Brussels Airlines
  Brussels Airlines heeft ook een pagina met de aankomst- en vertrekdata van de Amare waar je gemakkelijk kunt zien wanneer je jouw vlucht moet boeken.
 • Caribbean Airlines
  Voor Caribbean airlines is het wat gemakkelijker, boek simpelweg een vlucht met Caribbean Airlines en je zit gegarandeerd in het vliegtuig met die prachtige kolibrie!
 • Frontier Airlines
  Hetzelfde geldt voor Frontier Airlines aangezien ieder vliegtuig is voorzien van ander dier op de staart, hoef je er alleen voor te zorgen dat je met Frontier Airlines vliegt!
 • Nok Air
  Als je met Nok Air wil vliegen dan zul je vanaf Bangkok moeten vertrekken om vervolgens naar een van de andere bestemmingen binnen Azië (China, Vietnam, Myanmar en bestemmingen binnen Thailand) te vliegen.
 • All Nippon Airways
  All Nippon Airways heeft voor alle drie de vliegtuigen geen vaste routes, we raden je daarom aan om de Star Wars pagina in de gaten te houden. Hier kun je per vliegtuig zien op welke bestemmingen er gevlogen wordt.
 • EVA Air
  Eva Air maakt het erg gemakkelijk, deze airline heeft een hele pagina gewijd aan hun 'Hello Kitty' vluchten waar je kunt vinden op welke routes zij vliegen.
 • Alaska Airlines
  Alaska Airlines lijkt geen specifiek schema te hebben voor hun vliegtuigen met een speciaal design. De airline vliegt alleen in de Verenigde staten dus met een trip naar Alaska vis je in ieder geval in het juiste water!

Hebben deze vliegtuigdesigns je geïnspireerd? Boek nu snel jouw vliegtickets op Budgetair.nl en misschien vlieg je dan ook in zo'n indrukwekkend vliegtuig!

Mis geen enkele promotie!

Boek je vliegtickets op BudgetAir.be

Vliegtickets voor
elk budget

Simpel
24/7 online

Nederlandstalige
service

Snel, veilig
en eenvoudig